Pegasus staat ook in voor buitenschoolse activiteiten. Sportieve leerlingen kunnen deelnemen aan tal van schoolsportactiviteiten, al dan niet in competitieverband. Ons schooltoneel heeft naam en faam in de wijde Oostendse omgeving.

Edufoot

Edufoot is een samenwerking tussen scholengroep-aan-Zee, de voetbalbond en KV Oostende om voetbal op school mogelijk te maken. Leerlingen worden begeleid door een gediplomeerde voetbaltrainer die tevens leerkracht LO is. De nadruk van deze richting ligt altijd op studeren en is net als alle andere richtingen binnen KA Pegasus bedoeld om leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op hoger onderwijs. Voetbal is hier het middel om leerlingen blijvend te motiveren ook voor hun studies.
 
Kortom wil je studie en voetbal op hoog niveau combineren dan is edufoot zeker iets voor jou!
 
Het doel van edufoot is om:
  • Het persoonlijk evenwicht en de sociale ontplooiing van de jonge voetballers ontwikkelen.
  • Voor een extra motivatie zorgen om de slaagkansen op school te vergroten door aan de jongeren de optie voetbal aan te bieden, geïntegreerd in een voltijdse studierichting.
  • De kans geven aan getalenteerde leerlingen om hun talenten te ontwikkelen door middel van een geïntegreerd programma in hun opleiding.

Ook leren en leven buiten de school

In modern onderwijs doen we meer dan de maatschappij binnen de school brengen. We brengen onze leerlingen ook in de maatschappij en gaan met hen op ontdekking buiten de schoolmuren. Zo richten we jaarlijks een projectweek in waarbij de leerlingen per jaar andere activiteiten opnemen, los van het normale lessenrooster.